Een communicatievisie of participatievisie maken

Participatievisie ontwikkelen

Bij de gemeenten Beverwijk, Nieuwegein en bij Zoeterwoude en bijv. bij RUD Utrecht begeleidde Publiec in 2019 het proces om tot een communicatievisie en participatievisie of communicatie-participatiebeleidsplan te komen. In het proces betrokken wij de bewoners, ondernemers, partners, interne collega’s en de bestuurders. Soms begeleidden wij de medewerkers om zelf het gesprek met de omgeving te voeren, soms bedachten wij diverse vormen en bijeenkomsten om de nuttige informatie bij de omgeving op te halen. Samen met een tekstschrijver brachten we al deze input tot een leesbaar geheel. Dit kan ook tijdens een pressure-cookingdag tot stand komen.

 

Publiec heeft met de blik naar buiten gericht een traject uitgedacht. Dat heeft ons heel veel meer dan een communicatievisie opgeleverd. Doordat Publiec de begeleiding van de sessies deed, kon ik als projectleider de handen vrijhouden voor het investeren in relaties en het aan elkaar verbinden van alle touwtjes. Fijn samengewerkt met een topresultaat!

Marion Heilig-Laan, Communicatieadviseur Team Advies Gemeente Beverwijk

 

Word jij ook participatie-expert?

In de driedaagse training Factor-P leer je hoe jij dé participatie-expert wordt in jouw organisatie.
Ook ondersteuning nodig bij het opstellen van een participatievisie of communicatievisie? Neem contact met ons op.

 

Leergang Participatie in de energietransitie

In  de leergang ‘Participatie in de energietransitie’  krijg je inzicht in hoe transities werken en verdiep je je in de thema’s complexiteit, verantwoordelijkheid en gedragsverandering. Je leert hoe je met je collega’s, bestuurders, bewoners, ondernemers en initiatiefnemers het energievraagstuk aanpakt.

Je leert hoe je het krachtenveld, de rollen en de verantwoordelijkheden (met Factor-C) inzet en onderzoekt wie verantwoordelijk is en welke rol jij en de ander hebben. Daarnaast leer je leert hoe je inspeelt op het gedrag van zowel de interne als de externe omgeving.

Onze opdrachtgevers

Wij hebben voor verschillende gemeenten, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en overheidsinstellingen door heel Nederland mooie projecten gerealiseerd. Een kleine greep uit onze opdrachtgevers: