Workshop ‘Gedragsdoel’

In de workshop Gedragsdoel leer je de basis van gedragswetenschap. Welke elementen zijn er nodig voordat er gedrag tot stand komt? Hoe maken mensen beslissingen? Hoe werkt bewust en onbewust gedrag? We kunnen gedrag pas sturen, als we het begrijpen. Deze workshop is een onderdeel van de training ‘CASI’ – Aan de slag met gedrag

Daarna gaan we verder met de eerste stap van CASI: het formuleren van een gedragsdoel.

Wat is CASI?

CASI staat voor ‘communicatie activatie strategie instrument’. Heb je een opgave waarin je het gedrag van je doelgroep wilt veranderen? Dan helpt CASI je bij het ontwikkelen van een strategie en/of interventie om je doel te bereiken.

Er is een kloof tussen iets weten, het willen en het ook werkelijk doen. Dat komt omdat we ons vaker laten leiden door emoties, gewoonten en anderen in onze omgeving dan door een puur rationele afweging van kosten en baten. Als je weet wat mensen echt drijft, dan kun je daar gericht op inspelen. Dit vraagt om een grondige analyse, inleving in de doelgroep en het benutten van inzichten uit de wetenschap en gedragsonderzoek. CASI biedt een palet aan mogelijkheden voor effectieve gedragsverandering en helpt je bij de praktische toepassing ervan. Het doorlopen van het CASI-proces zorgt daarbij voor onderbouwde keuzes en draagvlak in de organisatie.

De trainer

Anouk de Regt, gedragsdeskundige bij Gemeente Amsterdam, verzorgt deze CASI workshop. Hierbij gebruikt ze inspirerende en energieke werkvormen en materialen, ook neemt ze veel praktijkervaring mee.

Wil je de workshop incompany volgen?

Publiec verzorgt deze workshop op verzoek ook op maat voor jouw organisatie. Neem contact op via info@publiec.nl

Praktische zaken

De workshop Gedragsdoel bestaat uit één dagdeel van vier uur.

details

Kosten (individuele inschrijving)
€ 175 (incompany is de prijs anders)
Trainer
Anouk de Regt
Duur en locatie
Deze workshop is op locatie, 's ochtends.