Door een Factor -B sessie maakt de bestuurder het verschil

Je hebt als bestuurder ambities en een persoonlijke ‘drive’ om zaken voor elkaar te krijgen. Tijdens deze Factor-B sessie helpen we je om scherp te stellen op welke opgaven  je je de komende periode wilt en kunt richten. Maar ook: met wie in mijn omgeving en hoe verbind ik me, zowel in de stad/dorp als in de organisatie?

Tijdens de sessie stellen we het persoonlijke profiel scherp, van waaruit je als bestuurder kunt sturen en focussen. Hierdoor wordt de maatschappelijke impact van de bestuurder vergroot en beter zichtbaar. Dit biedt houvast aan de bestuurder maar ook aan de organisatie.

Hoe gaan we te werk?

In de vorm van een gestructureerd vraaggesprek met de bestuurder maken we het profiel expliciet. Wat heb je voor ogen? Welke impact wil je bereiken en wat is daarbij jouw natuurlijke bestuursstijl en communicatiestijl? Wat is je persoonlijke netwerk en hoe acteer je daarin? De positie van de bestuurder is krachtig als de persoonlijke drive duidelijk is en het optreden authentiek is. Alleen dan kom je betrouwbaar en geloofwaardig over.

Het is goed om in individuele sessies deze gesprekken met bestuurder en betrokken beleidsmakers te voeren. In de Factor-B sessie staat de bestuurder zelf centraal. Het is zijn/haar sessie, zijn/haar verhaal. Daarnaast is altijd de inhoudelijke strateeg en bestuursadviseur/woordvoerder aanwezig. Het is raadzaam om ook andere inhoudelijk betrokkenen bij de sessie te betrekken. Dit kunnen beleidsmedewerkers of een inhoudelijk strateeg zijn. De rol van de inhoudelijk betrokkenen is om de bestuurder met de voeten aan de grond te houden en scherp te blijven op wat op inhoud haalbaar is en wat niet.

Resultaat

Het eindresultaat is een helder bestuurlijk (vastgelegd) profiel, dat ook gedeeld kan worden met de organisatie zodat ook voor hen helder is waar het communicatieaccent moet liggen.

Meer weten?

Sluit aan bij het webinar over Factor-B.

details

trainer
Lena van Gastel. Lena heeft deze workshop zelf ontwikkeld en al op veel plekken succesvol toegepast. Wij geven u graag referenties wanneer u dat wilt.
voor wie
Bestuurders, in combinatie met hun beleidsmakers en communicatieadviseur/woordvoerder
kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 1200,- inclusief voorbereiding, uitvoering en vastleggen van de opbrengsten. Alle kosten zijn inbegrepen.
duur
De workshop met de bestuurder samen duurt één dagdeel (maximaal 3 à 4 uur).