30 minuten-podcasts over communicatie

In 2021 namen we twee podcasts over communicatie op.  Het thema van de eerste aflevering is Dialoog. Esther Holster bespreekt dit onderwerp met Johan Olie, Noëlle van der Hagen en Diane Bergman.

Wat kan je van de podcast Dialoog verwachten?

Het thema Dialoog wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. Bij Dialoog gaat het in eerste instantie om luisteren en je bewust zijn van je ‘eigen bril’. Maar het gaat ook over: vertragen, tot compromissen komen, je bewust zijn van het krachtenveld van de ander en hoe je uit een gesprek haalt wat nodig is. In de podcast staan we stil bij waarden en motivaties van jezelf en anderen en ‘naast elkaar gaan staan’.  Johan Olie belicht dit vanuit zijn ervaring bij overheidsinstellingen, die hij heeft opdeed tijdens de training ‘In dialoog of verkeerd verbonden’. Noëlle van der Hagen schuift aan als specialist Advieskunst en met ervaring als coach en trainer voor de interne adviseur. Diane Bergman is van ‘het goede gesprek’, wat ook terugkomt in de leergang ‘Participatie-expert; daar is toch iedereen van?’. Esther Holster gaat in op de omgevingsbewuste boodschap.

Podcast Communicatie – de trends van 2021

In de tweede podcast bespreken wij de trends die wij zien voor 2021, waarbij de gasten hun visie daarop geven. Naast inclusie, participatie, data en interne communicatie benoemen zij ook: authenticiteit, bezinnen en de kleine dingen waarderen, ontmoeting, ‘communicare’, uit contact zijn (door online) en gedragscommunicatie.
Daarnaast gaan we tijdens de podcast dieper in op de voor- en nadelen van online, hybride en fysieke bijeenkomsten en sessies. We nemen je mee achter de schermen van Publiec en hoe wij daar samen met het publieke domein op hebben ingespeeld. Hoe we online teamdagen begeleidden en hoe goed het oefenen met gedrags -en gespreksvormen online tijdens trainingen werkt, al zijn we uit contact.

Het goede gesprek online

We moeten online mogelijkheden blijven vinden om goede gesprekken te voeren en sessies te beleven en dat kan! En wat willen we behouden na deze periode? Jonas Bouwmans (strateeg bij de gemeente Amsterdam en begeleider voor Publiec), Lorraine de Ploeg (adviseur Leren en ontwikkelen bij de gemeente Rijswijk en trainer voor Publiec), Diane Bergman (senior communicatieadviseur, raadslid en trainer voor Publiec) en Johan Olie (trainer-acteur, ook voor Publiec) nemen ons mee in hun ervaringen en delen hun visie hierop.

Momenteel zijn de podcasts over communicatie offline. Wil je ze toch beluisteren? Stuur dan een mail naar info@publiec.nl , dan ontvang je ze via WeTransfer.

Onze opdrachtgevers

Wij hebben voor verschillende gemeenten, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en overheidsinstellingen door heel Nederland mooie projecten gerealiseerd. Een kleine greep uit onze opdrachtgevers: