Gemeente Utrecht: online aan de slag met Factor-C

Bij gemeenten gingen projecten met een urgentie gewoon door. Zo ook in Utrecht. Publiec begeleidde het proces om in de Corona-tijd toch aan de slag te gaan met bewoners en met de interne organisatie om een procesontwerp en een kernverhaal te maken. Deze aanpak vraagt om een integrale blik en om een goed proces, waarbij samenwerken een belangrijke pijler is.

” De gemeente wil samen met de eigenaren van weg- en werfkelders in de binnenstad, samenwerken, om met elkaar te zorgen voor dit prachtige stuk cultureel erfgoed van Utrecht. Samen met de bewoners willen ze zorgen voor werven en kelders die de komende decennia weer klaar zijn om optimaal gebruikt te worden.”
“Om  samen te werken aan onze prachtige grachten, nodigt de gemeente bewoners uit om mee te denken. We blijven u informeren en zijn bezig met de ontwikkeling van een app waar we informatie delen en waar u kunt reageren op deze informatie.  Daarnaast informeren we ook per mail, via onze eigen website, via wijkberichten en via de media. Maar ook via de werkgroepen en klankbordgroepen waarin een vertegenwoordiging van u deelneemt.”

Dit zijn twee kernelementen van het kernverhaal van de gemeente Utrecht. Samen met het projectteam hebben we een krachtenveldanalyse gemaakt, met de digitale tool. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het kernverhaal. Uiteraard hebben we belanghebbenden betrokken om aan te kunnen sluiten bij wat deze aanpak nu voor hen betekent.

En dat allemaal online!

 

Onze opdrachtgevers

Wij hebben voor verschillende gemeenten, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en overheidsinstellingen door heel Nederland mooie projecten gerealiseerd. Een kleine greep uit onze opdrachtgevers: