Publiec kan de communicatieafdeling tijdelijk onder de hoede nemen. Daarbij gaan we er vanuit dat we, op basis van onze ervaring bij andere organisaties, de afdeling kunnen inspireren en helpen in de verdere ontwikkeling. Tijdens reorganisaties denken we mee over de positie en de taken van de communicatieafdeling. We helpen bij de functionele inrichting en kijken naar de balans tussen de vraag vanuit de organisatie en het aanbod vanuit de afdeling. Ook spiegelen we de afdeling aan trends en ontwikkelingen in het (overheids)communicatievak, iets waar Publiec prima zicht op heeft. Een opleidingsplan voor de afdeling behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

Interim bij Hoogheemraadschap Delfland

In 10 maanden tijd heeft Publiec het team communicatie meegenomen in ‘omgevingsbewust werken’. Het team kent het gedachtegoed en Publiec bracht het samen met hen vooral in praktijk en nam zo ook de organisatie mee, In de eerste periode heeft Publiec een rol gespeeld in de versterking tussen bestuur en het team communicatie. Daarnaast ging Publiec aan de slag om op diverse thema’s we met de tools van Factor-C aan de slag te gaan, zoals: Duurzaam Circulair, Zwemwater, Communicatieve organisatie, Klimaatadaptatie, Chemische waterkwaliteit in combinatie met SOM (Strategisch Omgevingsmanagement), MGA (Mutual Gains Approach). Met drie bestuurders zijn we aan de slag gegaan om meer na te denken over bestuursstijl, communicatiestijl en hoe zij op hun portefeuilles kunnen sturen, volgens de stappen van Factor-B. De senior communicatieadviseurs hebben hierdoor een mooie afstemming over de communicatiestrategie voor het komend half jaar.

“Esther Holster van Publiec kwam voor mij als geroepen. Zij heeft ons team, maar ook mij persoonlijk een heel belangrijke positieve impuls gegeven. Esther is energiek, analytisch, vakinhoudelijk een kei, positief en duidelijk zonder daarbij de relatie uit het oog te verliezen."

— Thecla den Hoed, Senior communicatieadviseur Hoogheemraadschap Delfland

Ben je geïnteresseerd? We vertellen graag meer over Interim management.

Stuur ons je vraag

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.