Opstellingen geven inzicht

Met behulp van de Ringen van invloed ontrafelen overheden complexe situaties binnen maatschappelijke of organisatievraagstukken. Publiec ondersteunt klanten bij deze sessies. In de Ringen van invloed krijgen actoren een rol en plek in het krachtenveld.

Maar hoe weet je dat deze actoren in de juiste ring staan? Wat gebeurt er als we inwoners laten meedenken of laten meeweten? Waar staat de gemeente dan? Om dit te doorvoelen werkt Publiec met organisatieopstellingen, hierbij stellen we de deelnemers aan de sessie als representanten op.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

In een workshop van een dagdeel begeleidt Christian Scheres de groep. De opstelling is een manier om contact te maken met factoren, die aan de basis liggen van een probleem of vraagstelling.  Het contact vindt plaats door middel van het plaatsen van personen in de ruimte. Die personen krijgen gewaarwordingen die passen bij de persoon of instantie die ze representeren.

Door middel van interventies van de onafhankelijke begeleider wordt er toegewerkt naar een oplossing of antwoord. Het gaat hierbij altijd om vragen of onderwerpen die betrekking hebben op een systeem. Het kenmerk van een systeem is de verbinding door een gemeenschappelijk doel.

Meer weten?

Vraag een workshop aan via ‘training aanvragen’ op deze pagina, of neem contact op met Publiec via info@publiec.nl 

 

details

Incompany training
Data
Neem contact op voor de mogelijkheden