De Leergang Faciliteren biedt je inzicht, inspiratie en houvast

Werken met groepen kan krachtig zijn. Maar hoe pak je dat op een professionele en zorgvuldige manier aan? Hoe zorg je voor een inspirerende bijeenkomst met resultaat? Welke werkvormen kies je? De Leergang Faciliteren biedt je inzicht, inspiratie en houvast.

Voor veel communicatieprofessionals is het werken met groepen een nieuw en spannend terrein. Er komt ook veel bij kijken, zoals een goede intake doen, een passend programma ontwerpen, omgaan met gedoe in de groep, bewust omgaan met je rol als facilitator (en dus niet gaan adviseren), selecteren van werkvormen, stevig voor de groep staan. De leergang Faciliteren biedt je volop momenten om op deze zaken aan de slag te gaan. Je oefent voor de groep en onderzoekt samen hoe je van een saaie vergadering een inspirerende werksessie kunt maken.

Tijdens de training een echte bijeenkomst te ontwerpen én begeleiden

Belangrijk bij faciliteren is dat je ‘vlieguren’ maakt; het vaak doet en werkendeweg vertrouwen opbouwt. De leergang biedt weliswaar een stevige steun, maar het echte leer-werk vindt dus plaats in jouw werkpraktijk. We vragen je daarom tijdens de leergang om in je werk een echte bijeenkomst te ontwerpen én te begeleiden. Natuurlijk krijg je daarbij volop ondersteuning. En als er meerdere momenten in je werk zijn om te oefenen, is dat natuurlijk nog effectiever.

In company ook mogelijk

Deze leergang verzorgen we op verzoek ook op maat voor je eigen organisatie, vaak als vervolg op een Factor-C leertraject (maar dat hoeft niet per se). We leren niet alleen de communicatieafdeling hoe ze kunnen faciliteren met Factor-C, maar betrekken daar vaak ook andere collega’s bij. Bijvoorbeeld medewerkers die al vaak bijeenkomsten begeleiden, zoals wijkmanagers en beleidsmakers. Hierdoor ontstaat vaak een grote groep ‘interne ambassadeurs’ voor Factor-C.

details

data
  • 12 December '19,
    9 Januari '20,
    13 Februari '20
kosten
€1590,-
locatie
Amersfoort
trainer(s)
Esther Holster en Erik Reijnders
materiaal
trainingsmap inbegrepen
lunch
lunch en diner inbegrepen
trainingstijden
Van 10.30 tot 19.30 uur (reizen na de file)