Communicatie is meer dan praten en luisteren, meer dan schrijven en lezen.

Het gaat om ‘van betekenis zijn’. Letterlijk en figuurlijk. Maar hoe doe je dat? Door aan te sluiten bij wat leeft bij de ander. Dat klinkt simpel en dat is het ook.

In deze verdiepingsworkshop staan we stil bij hoe betekenis tot stand komt  door gebruik van de juiste taal en het juiste beeld. Juist omdat basisbehoeften die iedereen heeft oprecht gebruikt worden. Welke dat zijn? Ja, daarvoor kun je beter even langskomen. Hoe raak je de ander met taal? Via het hart en onderbuik naar hoofd: verbinding maken en communiceren vanuit behoefte zien en erkennen. Tijdens deze workshop ga je hier mee aan de slag!

Kern is dat de basisbehoeften die iedereen heeft vertaald worden in taal en beeld. Op basis daarvan verhaal vertellen. Voorbeeld: als je autonomie belangrijk vindt en je wil zelf kunnen beslissen of he iets wel of niet doet, is het goed om afwegingen te bieden in de communicatie. Dan kan vervolgens iemand zelf daaruit kiezen. En onbewust komt dan via de onderbuik (appèl  op belang van zelf doen) de boodschap jn het hoofd (wat moet ik kiezen).

details

data
  • 23 Augustus '22
Locatie
Binnenstad van Delft
Trainer
Maarleen Aarden
Kosten
€ 179,-
Tijdstip
10.00-13.00 uur