Maak jouw (persoonlijke) heldenverhaal met de Reis van de Held

Je bent gevraagd om een presentatie te geven over een onderwerp dat je aan het hart gaat en waar je veel vanaf weet. Duurzaamheid misschien, leiderschap of vrouwen aan de top. Of je zou wel een leerverhaal willen maken over het project dat je net hebt afgerond. Want de geleerde lessen zijn het waard om door te geven. Misschien heb je een persoonlijke ervaring gehad waar je op zou willen reflecteren en een verhaal over zou willen maken.

Dat kun je doen door er een heldenverhaal over te maken. Jouw persoonlijke heldenverhaal wellicht? Duik met Publiec in de wereld van storytelling!

In deze workshop leer je hoe je dat doet aan de hand van de aantrekkelijke verhaalstructuur Reis van de Held, nadat we met creatieve denktechnieken de insteek van je verhaal hebben verkend. Vervolgens duik je op een creatieve én waarderend onderzoekende manier in jouw verhaal. We reizen langs een aantal stappen, zoals waar je naar toe wil (de beloning), de weg ernaartoe (struikelblokken en hulp), het keerpunt en het terugbrengen van de ‘veroverde schat’ naar de dagelijkse praktijk. Je krijgt voorbeelden aangereikt van hoe deze stappen terugkomen in (film)verhalen.

OPBRENGST
Aan het einde van de workshop heb je de verhaallijnen te pakken, misschien zelfs je verhaal al (deels) uitgeschreven. Ook heb je verkend op wat voor manier je dat verhaal het beste naar buiten kan brengen. Een presentatie, een vlog, video, of een artikel? Er zijn legio mogelijkheden.
Deze Heldenreis-workshop levert je ook handvatten op om in je eigen praktijk meer verhalend te gaan werken.

De trainer wil graag goed de diepte in kunnen gaan met de deelnemers. Daarom is er ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Als er meer aanmeldingen zijn, dan prikken we een tweede datum.

OVER DE TRAINER
Regina van de Berg is schrijver, trainer en facilitator en dol op verhalen. Ze is auteur van de roman Alle vrouwen in mijdat in december 2021 verscheen, werkt aan een tweede boek en aan een script voor een dramaserie voor TV. Regina is gepokt en gemazeld in overheidscommunicatie (gemeenten en waterschappen) en een door de wol geverfde schrijver en trainer in storytelling, Factor-C en waarderend onderzoeken.

details

data
  • 12 Juli '22
Trainer
Regina van den Berg
Tijd
10.00-14.00 uur (incl. lunch)
Prijs
€ 249,-
Locatie
binnenstad van Delft