Venlo de Snoet

Welkom op deze pagina!

Gemeente Venlo wil omgevingsgericht werken. Dit is een manier om inwoners en andere partners meer te betrekken bij ons beleid, projecten en activiteiten.
Factor-C is een methodiek om hiermee samen aan de slag te gaan. De methodiek is in het bijzonder geschikt om toe te passen bij projecten en (het ontwikkelen van) beleid.

ga naar het login scherm

Factor-C gaat over het denken over welke belangen spelen, welke rollen mensen hebben en welke posities zij innemen. Waar is weerstand te verwachten? Of wie kan als aanjager dienen. Met wie heb ik te maken, en wie krijgt welke rol? Inzicht in deze dynamiek leert dat je daarmee vaak veel gedoe voorkomt. Voorbereiding aan de voorkant in plaats van repareren aan de achterkant dus.

Toolkit en training

Deze toolkit laat je stap voor stap kennismaken met de stappen in de Factor-C-methodiek. Zo kun je er zelf mee aan de slag.
Daarnaast kun je ook een 2-daagse training Factor-C volgen waarin je de achtergrond van Factor-C leert kennen, echt aan de slag gaat met (je eigen) praktijkcases en de verschillende onderdelen uitgebreid aan bod komen.

Heb je vragen over Factor-C?

Neem dan contact op met Team Communicatie: Communicatie@venlo.nl 

Snoet-Zomer-Venlo