Toolbox Participatie

Deze toolbox neemt je mee in alle stappen van Factor-P(articipatie)! Je kunt sjablonen vinden, uitleg met video’s en uitleg over de theorie.

ga naar het login scherm

Participatie lastig? Met deze toolbox Participatie hopelijk niet meer! Daarmee maken we het je in Uithoorn zo makkelijk mogelijk om goed voorbereid een zorgvuldig participatietraject te ontwerpen en te doorlopen.  

In de toolbox – die is opgezet als een e-learning – vind je kennis, modellen, video’s met uitleg, werkbladen en formats. Die zijn relevant voor elke fase van je project: agendering, voorbereiding, besluitvorming, uitvoering en evaluatie. Het liefst bereid je de participatie natuurlijk voor bij de start want prepareren is beter dan repareren.  

We helpen je bij de toepassing met een passend trainingsaanbod en workshops. Daarmee doe je de benodigde kennis op en ontwikkel je vaardigheden, bijvoorbeeld om gesprekken te voeren. Hou daarvoor de aankondigen op Intercom in de gaten of neem contact op met [Judith Riemersma]. 

Zo kom je bij de start én in de ontmoeting met de mensen goed beslagen ten ijs. Veel plezier! 

Hulp op afroep
voor als je het even niet (meer) weet
We hopen dat je een heel eind komt met de hulpmiddelen uit de toolbox. Maar zonder training of het al een keer in de praktijk te hebben toegepast, kan het vast nog vragen opleveren. Aarzel dan niet om die hulp te vragen, want participatie moet je doen. En we helpen je graag met onderstaande mogelijkheden.  Je kunt diverse workshops en/of trainingen volgen:

  • een basistraining Factor-P van 3 dagen. Daarin ga je met je eigen casus aan de slag en doorloop je alle stappen van de werkwijze.
    De toolbox kun je daarna gebruiken voor naslag.  
  • een workshop dilemmalogica, waarmee je in beeld krijgt wat er voor de stakeholders echt toe doet. Daardoor kun je beter het gesprek voeren. Vooral handig bij lastige of complexe opgaven.   
  •  een van de workshops in gesprekstechnieken.  
  • de training CASI waarmee je praktische handvatten krijgt voor een breed gedragen en goed onderbouwde gedragsveranderingsstrategie. Je krijgt kennis over het menselijk gedrag, waarom ze zich gedragen zoals ze doen en hoe ze beslissingen nemen.  
  • Of neem contact op met de ‘hulplijn’ en leg je vraag voor. Dan kijken we of we je op maat kunnen helpen.  

Hou Intercom in de gaten!
Voor alle trainingen en workshops geldt: check Intercom voor de data of meld je belangstelling bij Judith Riemersma.   

Feedback
Laat het ons vooral weten of je ergens tegenaan loopt in het gebruik van de toolbox. We verzamelen de feedback en zullen de toolbox doorontwikkelen met Publiec, die deze toolbox aanbiedt aan Uithoorn.