Podcast 30 minuten communicatief de diepte in

Podcast Publiec
Wij zijn begonnen met het opnemen van onze eigen podcasts. In onze eerste aflevering gaan wij in op het thema Dialoog. Wij bespreken dit onderwerp met de gasten Johan Olie, Noëlle van der Hagen en Diane Bergman. Deze onderwerpen worden ingeleid door onze Esther Holster.

Wat kan je van deze podcast Dialoog verwachten?
Het thema Dialoog wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. Bij dialoog gaat het in eerste instantie om luisteren en je bewust te zijn van je ‘eigen bril’. Maar het gaat ook over: vertragen, tot compromissen komen, je bewust zijn van het krachtenveld van de ander en hoe je uit een gesprek haalt wat nodig is. In de podcast staan we ook stil bij waarden en motivaties van jezelf en anderen en ‘naast elkaar gaan staan’.  Johan Olie belicht het bijvoorbeeld vanuit zijn ervaring bij overheidsinstellingen die hij heeft opgedaan tijdens de training ‘In dialoog of verkeerd verbonden’. Noëlle van der Hagen als specialist Advieskunst en vanuit haar ervaring als coach en trainer voor de interne adviseur. Diane Bergman is van ‘het goede gesprek’ wat ook terugkomt in de leergang ‘Participatie-expert; daar is toch iedereen van?’ en Esther Holster gaat in op de omgevingsbewuste boodschap.

In onze tweede podcast bespreken wij de trends die wij zien voor 2021, waarbij de gasten in deze podcast daar hun visie daarop geven. Naast inclusie, participatie, data en interne communicatie benoemen zij ook: authenticiteit, bezinnen en de kleine dingen waarderen, ontmoeting, ‘communicare’, uit contact zijn (door online) en gedragscommunicatie.
Daarnaast gaan we tijdens de podcast ook dieper in op de voor- en nadelen van online, hybride en fysieke bijeenkomsten en sessies. We nemen je mee achter de schermen van Publiec en hoe wij daar samen met het publieke domein op hebben ingespeeld. Hoe we online teamdagen begeleidden en hoe goed het oefenen met gedrags -en gespreksvormen online tijdens trainingen werkt, al zijn we uit contact. We moeten online mogelijkheden blijven vinden om goede gesprekken te voeren en sessies te beleven en dat kan! En wat willen we behouden na deze periode? Jonas Bouwmans (strateeg bij de gemeente Amsterdam en begeleider voor Publiec), Lorraine de Ploeg (adviseur Leren en ontwikkelen bij de gemeente Rijswijk en trainer voor Publiec), Diane Bergman (senior communicatie-adviseur en raadslid en trainer voor Publiec) en Johan Olie (trainer- acteur, ook voor Publiec) nemen ons mee in hun ervaringen en delen hun visie hierop.

Deze podcasts zijn te beluisteren op Spotify, klik op deze links als je naar de afleveringen wil!

Klik hier om naar de aflevering Dialoog te gaan!

Klik hier om naar de aflevering Voor- en nadelen van online sessies te gaan!

Onze opdrachtgevers

Wij hebben voor verschillende gemeenten, waterschappen, provincies en overheidsinstellingen door heel Nederland mooie projecten gerealiseerd. Een kleine greep uit onze opdrachtgevers: